Facebook

Društvena mreža Facebook

Kad Facebooka je najvažniji engagement odnosno reakcija pratitelja kako bi se vaše objave što više prikazivale te kako bi postigli viralni efekt.

Kako postići engagement na Facebook-u?

Prvenstveno korisnim i zanimljivim objavama. One također moraju biti kratke i vizualne. Također na vašu Facebook stranicu dodajte Poziv na akciju odnosno gumb koji komunikaciji pridodaje prodajni faktor.

Ima još nešto važno za Facebook ali i za ostale društvene mreže, a to je da niste samo vi ti koji objavljuju sadržaj. Sadržaj od vaših kupaca puno je vrjedniji od vašeg jer je nepristran. Međutim kupci nisu skloni dijeliti svoje slike i sadržaj pogotovo sa nepoznatim ljudima.

Jedan od načina da ih potaknete je da organizirate Facebook natječaj. Natječaj uz pomoć AdProfis možete oglašavati kako bi ga vidio što veći broj ljudi.

Oglašavanje na Facebooku

Facebook i Instagram imaju najrazvijeniji sustav oglašavanja. Oglašavati se može web stranica, određena objava, događaj, Facebook stranica ili Instragram profil, a oglasi se prikazuju ovisno o odabiru unutar Newsfeeda, mobilnog Newsfeeda, u koloni sa desne strane ili na Instagramu.

Publika se bira prema interesima, demografiji ili remarketingu (za to je potrebno instalirati Facebook pixel na vašu web stranicu). Ukoliko se oglašava web stranica treba izraditi i oglas. Facebook oglase se sastoji od jedne ili više slika, videa, sadrži tekst i link prema web stranici.

ADprofis ima veliko iskustvo u oglašavanju na Facebook-u i Instragramu bilo da vam je cilj širenje mreže, brending ili direktna prodaja. Vaše Facebook ili Instragram oglase ćemo ciljati samo potencijalnim kupcima vaših proizvoda i usluga. Rezultate oglašavanja možete lako pratiti i vi putem naših izvještaja gdje vidite koliko je bilo lajkova, kakav je engagement i broj konverzija za svaku objavu. Javite nam se i proširite vašu Facebook ili Instagram mrežu!