Internet marketing edukacije

Internet marketing edukacije:

Strategija prodaje preko interneta

Na ovoj edukaciji objašnjavamo kako odabrati tržište za oglašavanje, na kojim kanalima se oglašavati i kada. Također izrađujemo profil kupca odnosno publike koju ciljamo oglasima.

Web stranica: struktura, dizajn i sadržaj

Na edukaciji analiziramo web stranice za različite djelatnosti, te ćemo vam dati i korisne savjete za poboljšanje vaših trenutnih web stranica kroz primjere iz prakse.

SEO optimizacija web stranice

Na predavanju objašnjavamo kako funkcionira SEO, koji su glavni elementi SEO-a i imenovati ćemo korisne alate koji će vam pomoći pri radu na boljem pozicioniranju vaše web stranice u prirodnim rezultatima pretrage na Google-u.

Google AdWords oglašavanje web stranice

Na edukaciji obrađujemo glavne oblike oglašavanja na Googleu i dajemo korisne savjete za oglase, strukturu i ciljanje gostiju. Također prolazimo kroz praćenje rezultata i optimizaciju kampanja koja se kontinuirano radi za svaki Google AdWords račun.

Portali za oglašavanje proizvoda

Na ovoj edukaciji objašnjavamo kako odabrati portale za oglašavanje, načine suradnje, te kako se dobro pozicionirati na tim portalima. U fokusu su globalni portali, ali i regionalni portali za oglašavanje koji su dobro zastupljeni na određenim tržištima i za određene proizvode.

Društvene mreže

Na predavanju objašnjavamo kako funkcioniraju najpoznatije društvene mreže poput Facebooka, Linkedina, Instagrama, Twittera i Google+ te koji im je cilj. Također dajemo savjete kako postići što bolji viralni efekt odnosno kako biti što uspješniji na društvenim mrežama besplatno i pomoću oglašavanja.

Email marketing

Na radionici pričamo o kreiranju i slanju newslettera. Osim toga dajemo i niz savjeta za što učinkovitiji email marketing odnosno kako imati što više primatelja i što bolji odaziv. Također planiramo i rad u praksi odnosno zajedno kreiramo i šaljemo testni primjer newslettera koristeći najpoznatiju aplikaciju za email marketing Mailchimp.

Mobilno oglašavanje

Na edukaciji obrađujemo najučinkovitije metode oglašavanja na mobilnim uređajima. Objašnjavamo kako funkcionira mobilno oglašavanje na Googleu i na Facebooku, na portalima i u aplikacijama koje najčešće koriste kupci. Dajemo i niz savjeta kako trebaju izgledati mobilni oglasi i kada ih je najučinkovitije uključiti.

Praćenje rezultata pomoću Google Analytics

Na ovoj edukaciji objašnjavamo čemu služi i kako kreirati Google Analytics račun. Zatim detaljno prolazimo glavne stavke svakog računa poput podataka o publici, podataka o kupnji i ponašanju na web stranici. Također upućujemo sudionike u konverzije i postavljanje ciljeva, te kako Google Analytics izvještaje primijeniti prilikom optimizacije kampanja i vaše web stranice.